Tweede Paasdag, maandag 21 april 2003, vond bij de atletiekvereniging c.a.v Energie onder warme zomerse weersomstandigheden voor de vijfentwintigste maal de Oude Maasloop plaats. De wedstrijdloop over 10 kilometer werd bij de dames gewonnen door Energie-atlete Ginny Blees in een tijd van 43.47 minuten; bij de heren ging de overwinning naar Jacco Luijendijk van Leiden Atletiek in een tijd van 33.26 minuten. De organisatie, onder leiding van Aad Vink, kon na afloop terugblikken op een geslaagde jubileumversie van deze Oude Maasloop.

10 kilometer door Barendrecht.
De Oude Maasloop kende ruim 100 deelne(e)m(st)ers verdeeld over prestatieslopers en KNAU-wedstrijdlopers. Na de start is om 14.00 uur vanaf de kunststofbaan van Energie op het Sportpark “De Bongerd” te Barendrecht voerde het parcours de deelne(e)m(st)ers via één ronde van 10 kilometer door de gemeente Barendrecht. Zo liepen zij via het sportpark “De Bongerd” en de Maasstraat langs politiebureau, postkantoor en kerk om vervolgens via de Barendrechtse weg tot aan de Kilweg te lopen. Daar vervolgden zij het parcours via de Ledeweg en Middeldijk om via het industrieterrein en het viaduct op de Dierensteinweg op de atletiekbaan van Energie de finish te bereiken. Met name de laatste kilometers waren lastig; allerseerst was het tussen de gebouwen van het industuieterrein zeer warm en vervolgens bleek het viaduct op de Dierensteinweg een lastig obstakel in dit deel van het parcours.

De winnaars.
De eerste drie, die onder het finishdoek doorliepen waren de winnaar bij de senioren Jacco Luijendijk van Leiden Atletiek in een tijd van 33.26 minuten op 21 seconden gevolgd door de tweede senior Marcel Kijkuit van het Gorinchemse Typhoon en op de derde plaats 45-plus-veteraan Ad Onnink van Rotterdam Atletiek in 35.09 minuten. Andere winnaars bij de heren veteranen waren Eddy Smit van het Zierikzeese Delta Sport (36.49), Bert Hederik van Energie (37.00), Auke Leen van Antilope (41.31) en Cor Hartsema van Veteranen Nederland (44.32). Bij de dames was Energie-veterane Ginny Blees met 43.47 de snelste; andere dames-winnaressen waren Jessica Rosbergen van Voorne Atletiek in 45.15 en Wilma van Berkel van het Rotterdamse PAC in 49.25. Bij de prestatieloop waren Richard Rol (38.59) en Annelies van Os (51.54) de snelsten.

800 meter en 2.000 meter op de baan.
Voorafgaande aan de 10 kilometer waren er een tweetal andere starts; zo’n 40 jeugdigen leefden zich uit op een 800 meter of een 2.000 meter op de atletiekbaan. Op de 800 meter waren vele zeer jeugdige atleetjes, soms bijgestaan door vader of moeder, te bewonderen. Opvallend bij de 800 meter en 2.000 meter was, dat de meisjes in beide races de snelsten waren.

Van de PR Commissie

Uitslagen