C.A.V. Energie is naast atletiekvereniging ook Triathlonvereniging Energie.
T.V. Energie is aangesloten bij de N.T.B. (Nederlandse Triathlon Bond)

De triathlon bestaat behalve uit lopen ook uit zwemmen en fietsen. Triathlon, met de populaire wedstrijden als de ‘kwart’, ‘halve’   en de ‘hele’, of ‘hele’, bestaan uit drie onderdelen; zwemmen, fietsen en lopen. Bij de ‘sprint’ gaat het om 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen, bij de ‘kwart’ om 1.000 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen en bij de hele triathlon om 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,195 kilometer hardlopen. Triathlon is een leuke afwisselende sport die op elk niveau en met normale uitrusting gedaan kan worden.

Naast Triathlons worden er ook veel Run-Bike-Run- of Duathlonwedstrijden georganiseerd. Een wedstrijd bestaande uit twee van de drie triathlononderdelen wordt een duathlon genoemd.

Looptraining
De groep sporters, die in niveau varieert van toppers tot recreanten, volgen op dinsdag-  en donderdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur de looptraining o.l.v. Ronald Akkermans. Voor de overige disciplines, fietsen en zwemmen, wordt onderling of individueel getraind.

Fietsen
De meeste triathleten trainen individueel, soms gaat men in groepjes fietsen. Vooral in de winter is ‘spinning’ op de sportschool een goed alternatief voor fietsen op weg.

Zwemmen
In de zomer gaat men regelmatig zwemmen in ’t Waaltje, een prima buitenwater in Heerjansdam, ca. 3 km. van onze vereniging.

De Triathlongroep van Energie heeft een weblog: http://trigroep-energie.blogspot.com/