C.A.V Energie organiseert jaarlijks 2 wegwedstrijden en 1 veldloop.

De Oude Maasloop, een atletiekunie wedstrijd en prestatieloop over 10 Km. wordt traditioneel op tweede Paasdag gehouden. Het parcours voert de deelnemer, zoals de naam al doet vermoeden, gedeeltelijk langs de Oude Maas.

De molenweiloop, deze loop wordt jaarlijks gehouden eind augustus in Heerjansdam.

Op de laatste zaterdag van november of eerste zaterdag van december wordt de Rob Prooi Memorial Cross georganiseerd. Voor leden van C.A.V. Energie is hier het Clubkampioenschap Cross aan verbonden. Voor de jeugd zijn er lopen over 1.000 en 2.000 m. Oudere jeugd en volwassen kunnen kiezen voor een 5 of 10 Km. De veldloop wordt gehouden in het Natuur- en Recreatiegebied Ijsselmonde, locatie “Zuidelijk Randpark”. Deze locatie bevindt zich op ca. 1.500 m. van sportpark “de Bongerd”.

Ca. 1 week voor Kerst vindt de Kerstloop plaats. Een Atletiekunie wedstrijd en prestatieloop over 10 E.M.  (16,1 Km.) Het parcours, geheel over fietspaden, loopt o.a. langs de A16 richting Ridderker-Rijsoord. De wedstrijd is onderdeel van de Loopreizen Loopserie. Naast de 10 E.M. zijn er prestatielopen over 5 en 10 Km.