Er worden jaarlijks zo’n 30 marathons georganiseerd in Nederland. De Rotterdam Marathon is bij de atleten van onze vereniging veruit favoriet, maar er zijn er velen die (ook) kiezen voor de Marathon van Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Etten-Leur, Enschede, Eindhoven en Leiden. Ook enkele buitenlandse marathons worden door onze atleten in groepsverband bezocht, zoals de Marathon van Berlijn en New York. Meer informatie over deze en meer marathons vindt u o.a. op marathon.startpagina.nl.

Marathon Rotterdam

Daar aan de Marathon van Rotterdam door zo’n 60 à 80 atleten van de vereniging wordt deelgenomen, wordt aan de voorbereiding op deze marathon extra aandacht besteed door de looptrainers.

Daarnaast organiseert C.A.V. Energie jaarlijks de Marathon Trainingslopen. Een zestal lopen welke bijdragen aan een goede voorbereiding. Deze trainingslopen beginnen in januari met een 23 en 25 km. loop, in februari wordt er 28 en 30 km. gelopen en in maart 32 en 35 km. De atleten kunnen deelnemen in groepen met diverse tempo’s, variërend van 23′  tot 32′  op vijf kilometer. Atleten worden begeleid door fietsers en worden onderweg voorzien van water en sportdrank. Deze trainingslopen zijn gratis voor leden van C.A.V. Energie, aan niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 5,- per loop of € 20,- voor zes lopen.